Workshops

Momenteel zijn workshops helaas niet mogelijk wegens Corona maatregelen. Wel kun je samen met iemand een afspraak inplannen als dit past binnen het toegestane aantal bezoekers. Je betaalt per persoon/gezin het starttarief van €8,50 en daarna €8,50/kwartier gezamenlijk.

 

Wanneer workshops weer beschikbaar zijn, dan zie je hier de beschikbare data, wil je graag op de hoogte gebracht worden? Stuur dan een e-mail via het contactformulier.

 

In een workshop geef ik informatie of leer ik je dragen in een groepje van 3 tot 4 personen. Ik kies bewust voor kleine groepen, zodat iedereen voldoende aandacht kan krijgen.

 

Vanwege het groepsverband zijn workshops niet altijd geschikt indien er (medische) bijzonderheden zijn bij ouder of baby, twijfel je hierover? Neem dan even contact op voor overleg. 

 

De workshop gaat door met minimaal 3 aanmeldingen, zodra er voldoende aanmeldingen zijn ontvang je de factuur. Workshops dienen minimaal 1 week voor aanvang betaald te zijn.

 

Ook kun je met een groepje van minimaal 3 en maximaal 4 personen een moment afspreken voor een workshop, deze voeg ik dan toe aan de agenda.

 

Workshops zijn bij mij thuis in mijn workshopruimte op zolder.

Beginnen met dragen

Wil je beginnen met dragen? Ik heb verschillende workshops, zowel voor als je helemaal nog niet weet hoe of wat. Maar ook als je al weet of je met een draagzak of draagdoek wilt gaan dragen. Hier onder lees je meer over de verschillende workshops. 

Beginnen met dragen, informatie

In deze workshop geef ik informatie over dragen, welke houding van de baby gewenst is tijdens het dragen, waar je op moet letten m.b.t. veilig dragen en nog veel meer. 

Ook kun je tijdens de workshop met een pop ervaren hoe het is om te dragen met een draagdoek of draagzak. Deze workshop is geschikt voor iedereen, zowel tijdens de zwangerschap als met baby. 

 

Doel: Je gaat naar huis met informatie, kennis en een beeld van hoe je het liefste zou dragen.

Tijdsduur: 1 uur

Kosten: €9,95

 

Na afloop van de workshop ontvang je een kortingsbon van €5,- voor een consult of workshop bij Draag me mee.

Beginnen met dragen, draagdoek

In deze workshop leer je om je baby in een draagdoek te knopen. We gebruiken de meest gebruikte knoop, de Front Wrap Cross Carry, geschikt van baby tot peuter.

 

Oefenen doen we tijdens de workshop met een pop, in overleg kun je je baby het laatste half uur van de workshop laten brengen om met je eigen baby te knopen. Je baby meenemen tijdens de gehele workshop raad ik af, omdat dit te veel afleid. In tegenstelling tot een privéconsult kunnen we niet even pauze houden als je baby aandacht nodig heeft, je mist dan mogelijk een deel van de workshop.

 

Doel: Je beheerst het knopen van de FWCC voldoende om verder te kunnen oefenen met je baby thuis.

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur

Kosten: €35,- per persoon

Beginnen met dragen, draagzak

In deze workshop leer je hoe je je baby juist en veilig in een draagzak doet. 

En het belangrijkste, we gaan op zoek naar de draagzak die het beste bij jou en je baby past.

 

Op basis van de door jou aangeleverde gegevens maak ik vooraf een persoonlijke selectie voor jou.

 

Omdat pasvorm belangrijk is bij een drager, neem je bij deze workshop wel je baby mee. Aangezien de workshop maar kort centraal is en we daarna zelf gaan passen is er, indien nodig, ruimte voor een korte onderbreking. Vind je dat niet prettig? Dan is het ook mogelijk je baby het laatste half uur te laten brengen om de fijnste dragers uit te proberen met je baby. 

Natuurlijk passen we niet de hele tijd met je baby, dat zou te veel zijn. In de workshopruimte zijn speelkleden om je baby op te leggen. Eventueel kun je je kinderwagenbak gebruiken. Houd er rekening mee dat de ruimte op de 2e verdieping is, er is geen lift.

 

Doel: Je hebt jouw favoriete draagzak gevonden en weet hoe je deze moet gebruiken.

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur

Kosten: €35,- per persoon

Passen van draagzakken

Dragers passen

Deze workshop is geschikt voor wie al weet hoe een draagzak werkt en hoe je kindje hoort te zitten in de drager. Ik geef tijdens deze workshop geen algemene informatie, de workshop is dan ook bedoeld voor mensen die al met een draagzak dragen, maar hun huidige drager niet fijn vinden of aan een grotere toe zijn.

Ben je beginnend met dragen, kies dan voor de workshop 'beginnen met dragen, draagzak'.

Je kunt tijdens de workshop de dragers passen en ik kijk mee hoe de drager zit en help ik met juist afstellen, zodat jij een goede keuze kunt maken. 

Op basis van jouw gegevens maak ik vooraf een persoonlijke selectie voor jou, zodat je weet welke dragers uit mijn assortiment je het beste kunt proberen. 

Omdat pasvorm belangrijk is bij een drager, neem je bij deze workshop wel je kindje mee. Vind je dat niet prettig? Dan is het ook mogelijk je kindje het laatste half uur te laten brengen om de fijnste dragers uit te proberen met je kindje. 

Natuurlijk passen we niet de hele tijd met je kindje, dat zou te veel zijn, er zijn voldoende poppen aanwezig. In de workshopruimte zijn speelkleden om je baby op te leggen.

 

Doel: Je hebt jouw favoriete draagzak gevonden en weet hoe je deze moet gebruiken.

Tijdsduur: 1,5 tot 2,0 uur

Kosten: €27,50 per persoon

Rugdragen

Rugdragen met een draagzak

Tijdens deze workshop leer je hoe je veilig je kindje op je rug kunt krijgen in een draagzak.

We oefenen eerst met pop, aan het einde van de workshop met je kindje.

Je kindje mag dus mee met deze workshop, maar het hoeft niet, je mag ook alleen met pop oefenen.

 

Doel: Je kunt zelfstandig je kindje op je rug krijgen in een draagzak

Tijdsduur: 45 min tot 1 uur

Kosten: €15,- per persoon

Ruck

Tijdens deze workshop leer je hoe je kunt rugdragen met de ruck, deze knoop is heel geschikt om te beginnen met rugdragen. De ruck is geschikt vanaf de geboorte, maar is het fijnste vanaf een maand of 5 a 6. Je kindje is dan zo groot dat je makkelijker kunt knopen. Wil je toch eerder rugdragen, dan kan dat zeker.

 

Tijdens deze workshop oefenen we met pop, eventueel kun je je kindje laten brengen in het laatste half uur van de workshop.

 

Doel: Je beheerst het knopen van de Ruck minimaal voldoende om verder te kunnen oefenen met je kindje thuis en weet wat jouw aandachtspunten zijn.

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur

Kosten: €35,- per persoon

 

Double Hammock

Tijdens deze workshop leer je de Double Hammock, dit is een meerlaagse knoop, geschikt voor kindjes die zelfstandig van lig naar zit kunnen komen. Natuurlijk kun je de workshop ook vast doen als je kindje dit al bijna kan.

 

Tijdens deze workshop oefenen we met pop, eventueel kun je je kindje laten brengen in het laatste half uur van de workshop.

 

Doel: Je beheerst het knopen van de Double Hammock minimaal voldoende om thuis veilig verder te kunnen oefenen met je kindje en weet wat jouw aandachtspunten zijn.

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur

Kosten: €35,- per persoon

 

Het is het fijnste als je de ruck al beheerst en je al gewend bent aan het op de rug brengen van je baby. Je kunt wel meedoen als dat niet zo is, hou er dan rekening mee dat het mogelijk voor jou wat snel gaat (dit kunnen we altijd inhalen met een kort 1 op 1 moment).