Draagconsult

 

In een draagconsult heb ik alle aandacht voor jou en je kindje om het dragen met een draagzak of het knopen met een doek goed onder de knie te krijgen. Omdat het aan het begin best spannend kan zijn en een baby het oefenen niet altijd leuk vindt, heb ik een pop waarmee je kunt oefenen. Dit is een speciale draagpop, die net zo groot en zwaar is als een pasgeboren baby of een dreumes, ik heb verschillende maten.

Het is handig om tijdens het consult een oppas te hebben voor je baby, je kunt je dan helemaal op het knopen concentreren, terwijl je kindje ook voldoende aandacht krijgt.

Lees ook even de Aandachtspunten & Voorwaarden voor tips voor tijdens het consult, nazorg en hoe ik om ga met bijvoorbeeld het uitlopen van een consult.

 

Ben je nieuwsgierig welke doeken en draagzakken ik heb? Kijk dan eens bij doeken, dragers & poppen of voor uitgebreide informatie over mijn draagzakken bij pasconsult

Afspraak

Ik kom graag bij je langs!

Wil je een afspraak maken voor een draagconsult of pasconsult, bel me dan op 06-27027585 of stuur een bericht via het contactformulier.

Workshop

Wil je liever in een groepje iets leren of is een privéconsult net boven je budget? Kom dan naar een workshop!

Leren knopen met een draagdoek

Er staan bij elk voorbeeld 2 tijden genoemd, de kortste tijd is als we vlot door werken en alles soepel loopt, soms gaat het dan zelfs nog een stukje sneller. De kortst genoemde tijd lukt vaker als er een oppas voor de baby aanwezig is. 

Regelmatig duurt het echter wat langer, zeker als je alleen bent of beide wil leren knopen of wil passen. Want een baby huilt wel eens, moet misschien even drinken of een schone luier. Of je vindt het bijvoorbeeld erg spannend of hebt wat extra vragen.

 

Dit is ook de reden dat ik werk met een kwartiertarief en altijd zodanig een consult in plan dat we voldoende tijd hebben om het op een prettige manier af kunnen ronden, maar ook dat je niet meer betaald als we sneller klaar zijn.

Rekbare draagdoek

In dit consult leer ik je stap voor stap hoe je je baby in een rekbare doek kunt knopen. Heb je nog geen draagdoek, dan kun je die van mij lenen tijdens het consult. Willen jullie beide leren jullie baby te dragen in een rekbare doek, kijk dan naar een Duo Consult.

Het consult duurt ca. 1,5 tot 2 uur.

Geweven draagdoek op de buik of heup

Met een geweven doek kun je verschillende knopen gebruiken, de meest gebruikte knoop voor op de buik is de FWCC (Front Wrap Cross Carry).

Op de heup zijn ook er verschillende mogelijkheden, zowel met een lange doek als een korte doek of een ringsling.

Het consult duurt ca. 1,5 tot 2 uur

Geweven draagdoek op de rug

Tijdens dit consult leer ik je hoe je je kindje veilig op de rug kunt brengen en vervolgens knopen. Veel gebruikte knopen zijn de Ruck (mogelijk vanaf de geboorte) en de Double Hammock (je kindje moet zelfstandig tot zit kunnen komen).

Het consult duurt ca. 1,5 uur tot 2 uur.

De tijdsduur van een consult voor rugdragen is erg afhankelijk van je knoopervaring en hoe spannend of makkelijk je het vindt om je kindje op je rug te brengen. Houdt er bij dit consult rekening mee dat je meer tijd nodig kunt hebben en het consult dus uitloopt.

Duo consult

Wil je graag samen met je partner of een vriend of vriendin een knoop leren? Dat kan!

Deels kan ik jullie dingen gezamenlijk uitleggen, maar er is ook 1 op 1 aandacht nodig.

Het consult duurt daarom wat langer dan een consult voor 1 persoon.

Het consult duurt ca. 2 tot 2,5 uur

Keuzeconsult

Wil je graag dragen, maar weet je nog niet precies hoe?

We bekijken verschillende opties:

Draagzak, geweven doek & rekbare doek. Daarna kiezen we 1 optie waarvoor je aansluitend een consult krijgt.

Het consult duurt ca. 2 tot 2,5 uur

Zwangerschapsconsult

Wil je graag direct na de geboorte gaan dragen en dan ook direct zelf aan de slag kunnen met knopen? Dan is een zwangerschapsconsult een goed idee. Tijdens de zwangerschap kom ik bij je langs om informatie te geven over dragen, welke mogelijkheden zijn er en wat lijkt je fijn.

Aansluitend leer ik je een knoop of bekijken we verschillende draagzakken. Inbegrepen in het consult is dat ik na de bevalling, op een moment dat jij daar aan toe bent, bij je langs kom om de puntjes op de 'i' te zetten met knopen of om verschillende draagzakken te passen om te kijken welke je fijn vindt en die te leren afstellen.

 

Het consult tijdens de zwangerschap duurt ca. 1 uur en 45 minuten en na de bevalling ca. 45 minuten. Als je kiest voor dit consult krijg je 10% korting op de totaalprijs, wat ik verreken bij betaling van het tweede consult.

 

Het knopen van een draagdoek is nog tot ver in de zwangerschap te oefenen, de buik zit niet heel snel in de weg. 

Het passen van dragers is met een hele grote buik niet meer zo handig, je voelt dan niet goed meer hoe hij zit. Het mooiste is als er tussen buik en borsten nog ruimte is voor de heupband. Tussen de 20 en 30 weken gaat het meestal nog goed. 

Ben je al verder of is je buik al vrij groot? Dan kunnen we waarschijnlijk beter een consult na de bevalling inplannen bij jou thuis op een moment dat je je fit genoeg voelt. Tijdelijk een drager huren voor direct na de bevalling is ook een fijne optie, zo kun je direct dragen en een consult doen als je daar aan toe bent.

 

Neem even contact met me op om te bespreken wat jij fijn vindt.

 

Consult op maat

Wil je verschillende draagdoeken proberen?

Meerdere knopen leren?

Alleen een paar "puntjes op de i zetten"

Met meer dan 2 personen?

Ook graag een paar draagzakken passen naast het knopen?

Iets leuks met dragen doen op een babyshower?

Of iets heel anders?

Neem dan even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden en maak ik een inschatting van de benodigde tijd.

 

Tarieven

Ik reken €8,50 per aangevangen kwartier met een starttarief van €8,50. De vermelde tijdsduur is de maximumduur voor die prijs. In de omschrijving hierboven vindt je de gemiddelde tijdsduur die nodig is voor het genoemde consult. Houdt er rekening mee dat het consult zowel langer als korter kan duren.

Uur:min      Prijs

00:30           €25,50

00:45           €34,00

01:00           €42,50

01:15           €51,00

01:30           €59,50

01:45           €68,00

02:00           €76,50

02:15           €85,00

02:30           €93,50

02:45           €102,00

03:00           €110,50


Ik werk het liefste bij jou als klant thuis, dit is fijn, omdat je kindje in zijn eigen omgeving is en je alles bij de hand hebt. Ook hoef je niet te reizen met je kindje voor en na een toch al inspannend consult. Omdat reizen natuurlijk tijd en geld kost reken ik een reiskostenvergoeding van €0,35/km. 


Geldt bij jou voor de deur betaald parkeren? Ook deze kosten breng ik in rekening of je kunt in Rotterdam de bezoekerspas gebruiken. In verband met de vele materialen die ik meeneem is verder weg parkeren geen optie, tenzij het echt ‘om de hoek’ is.


Gebruik van een draagzak

Kijk voor een pasconsult, afstelconsult of hulp bij het op de rug dragen van je kindje bij pasconsult.

Cadeaubon

Een leuk en persoonlijk kraamcadeau, maar ook een leuk cadeau voor iemand die graag draagt met een ouder kindje.

De bon kan gegeven worden voor een specifiek consult, maar ook voor een bedrag naar keuze. 

Waar?

Voor een consult kom ik het liefste bij jou thuis. Zeker met een kleine baby is het fijn om zelf niet te hoeven reizen en in je eigen omgeving te zijn. Natuurlijk kan een consult ook bij mij thuis.

 

Ik kom o.a. naar Capelle aan den IJssel - Rotterdam - Rhoon - Barendrecht - Ridderkerk - Hendrik-Ido_Ambacht - Zwijndrecht - Nieuwerkerk aan den IJssel - Zevenhuizen - Waddinxveen -  Moordrecht - Gouda - Berkel en Rodenrijs - Bleiswijk - De Krimpenerwaard: Krimpen aan den IJssel - Krimpen aan de Lek - Lekkerkerk - Bergambacht - Schoonhoven - Vlist - Ouderkerk aan den IJssel - Gouderak.

Maar neem gerust contact met me op als je hier buiten woont.