Aandachtspunten & Voorwaarden

Knoop- & pasconsulten

 • Zijn er bijzonderheden ten aanzien van jou of je baby, de bevalling of anderszins iets dat van invloed zou kunnen zijn op het consult, dan hoor ik dat graag. Denk bijvoorbeeld aan een keizersnede waar je nog last van hebt, bekkeninstabiliteit, verminderde beweeglijkheid, reflux, (mogelijk) heupdysplasie etc. Ik kan er dan rekening mee houden en mij, indien nodig, aanvullend voorbereiden op het consult.
 • Een oppas voor je kindje is fijn, dit zorgt ervoor dat je tijdens het oefenen met de pop alle aandacht voor het knopen kunt hebben.
 • Makkelijke en niet te warme kleding is prettig, een consult is best intensief en dan is het fijn als je kleding je niet beperkt in je beweging of te warm is. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele broek en een shirt met lange of korte mouw afhankelijk van het seizoen. Een soepel jurkje of rokje gaat ook prima. Bijvoorbeeld een gebreide trui of een vest is minder praktisch als beginner.
 • Om schade aan mijn doeken en dragers te voorkomen wil ik je verzoeken geen kleding of accessoires te dragen met scherpe onderdelen aan je bovenlijf. Denk aan metalen ritsen of metalen decoratie.
 • Met baby’s is plannen heel lastig, on toch een beetje een beeld van de loop van een consult te geven. Meestal gaan we eerst met de pop oefenen, tenzij er sprake is van een bijzondere situatie of je een probleem hebt dat met (het gedrag van) je kindje te maken heeft. Pas het laatste kwartier knopen of passen we met je baby of kindje.
 • De tijdsduur van een consult is afhankelijk van veel dingen, hoe makkelijk vindt je het, is het erg spannend, heb je al wat ervaring met knopen of nog helemaal niet? Heb je even een rustmoment nodig tussendoor of misschien moet je even voeden. Hierdoor is niet vooraf met zekerheid te zeggen hoe lang ik nodig heb om je de volledige knoop te leren of dragers te passen. Bij elk consult staat een geschatte tijdsduur aangegeven. Houdt er rekening mee dat je die tijd minimaal nodig hebt.
 • Je betaald het consult per ingegaan kwartier. 
 • Wil je absoluut niet dat een consult uitloopt of heb je een maximum bedrag in je hoofd? Dan weet ik dat graag voorafgaand aan het consult. We kunnen dan bespreken of en hoe we binnen dat maximum bedrag kunnen blijven en ik hou de tijd extra in de gaten. Dit laatste verwacht ik dan ook van jou.
 • Inbegrepen in een consult is dat je gedurende 3 weken na het consult contact met mij kunt opnemen als je nog ergens tegen aan loopt. Handig is bijvoorbeeld via Whatsapp of Messenger omdat je dan foto's kunt meesturen.
 • Na een knoopconsult krijg je van mij een handout als naslagwerk, die ik aanpas op jouw specifieke situatie, ik stuur deze naar je toe per mail.
 • Bij een pasconsult krijg je informatie over de gekozen drager en kun je kort langs komen bij mij thuis om de gekochte drager te laten afstellen.
 • Prijzen kunnen zonder melding worden aangepast, de prijs die op mijn website staat ten tijde van het maken van de afspraak wordt in rekening gebracht, tenzij duidelijk sprake is van een verkeerde vermelding/tikfout.