Pasconsult

Afspraak

Ik kom graag bij je langs!

Wil je een afspraak maken voor een pasconsult, bel dan 06-27027585 of maak een afspraak via het contactformulier.

Waarom een pasconsult?

Een draagzak is erg persoonlijk, net als een paar schoenen of een bh moet je echt passen om te weten welke het fijnste zit voor jou en je kindje. En wat voor de ene persoon een heerlijke drager is vindt de ander helemaal niet fijn zitten.

 

Het aanbod van draagzakken is groot en er komen geregeld nieuwe dragers bij. Hoe maak je de juiste keuze voor jou en je kindje? Ik help je daar graag bij. Je kunt bij mij passen en proberen welke voor jullie het fijnste is. Ook leer je dan direct de draagzak zo af te stellen dat deze het prettigste zit voor jou en je kindje en zorgen we dat je kindje in de juiste houding zit.

 

Ik heb een ruime collectie van ergonomische dragers, voor kleine baby's tot peuters en kleuters. De collectie is actueel en dragers zijn altijd goed verkrijgbaar. Mijn keuze is gebaseerd op dragers die passen bij verschillende baby's en verschillende posturen. Daarnaast ook de verschillende voorkeuren, als volledig gespen, half gespen, geheel knopen, zachte, stevige, brede, smalle, gevulde en ongevulde heup- en schouderbanden. Ook voor mensen in een rolstoel of met andere fysieke beperkingen is er goede keuze.

Verschillende opties

De tijdsduur van een pasconsult is erg wisselend. Dit is ook de reden dat ik werk met een kwartiertarief en altijd zodanig een consult in plan dat we voldoende tijd hebben om het op een prettige manier af kunnen ronden, maar ook dat je niet meer betaald als we sneller klaar zijn.

Pasconsult

Tijdens een pasconsult proberen we verschillende draagzakken met een pop. De draagzakken die het beste zitten passen we vervolgens met je kindje. 

 

De duur van een pasconsult is erg wisselend, gemiddeld ergens tussen de 1 en 2 uur. Het is erg afhankelijk van hoe lang je elke drager wilt proberen en of je alles wilt proberen en hoe snel duidelijk is welk type drager de voorkeur heeft. Ook als je met zijn tweeën past zijn we iets langer bezig.

Afstelconsult

Heb je al een draagzak, maar lukt het niet goed hem comfortabel af te stellen? Zit je kindje niet in de juiste houding?

Tijdens een afstelconsult help ik je op weg.

 

Een afstelconsult duur ca. 30 min.

Op de rug brengen

Vindt je het op de rug brengen van je kindje een beetje spannend? Ik help je graag om dit op een veilige manier te doen. Natuurlijk oefenen we eerst met een pop, zodat je kindje niet mee hoeft te oefenen.

 

Een 'op de rug brengen' consult duurt ca. 30-45 min.

Pas-workshop

Vanaf begin 2020 ga ik ook workshops aanbieden, zowel voor beginnende als gevorderde dragers en zowel met draagzak als met draagdoek. Hou de site of mijn facebookpagina in de gaten!

In een pas-workshop kun je in een groep van 3 tot 5 personen dragers proberen onder mijn begeleiding om zo de drager te vinden die voor jou en je kindje het fijnste zit.

Tarieven

Ik reken €8,50 per aangevangen kwartier met een starttarief van €8,50. De vermelde tijdsduur is de maximumduur voor die prijs. In de omschrijving hierboven vindt je de gemiddelde tijdsduur die nodig is voor het genoemde consult. Houdt er rekening mee dat het consult zowel langer als korter kan duren.

Uur:min      Prijs

00:30           €25,50

00:45           €34,00

01:00           €42,50

01:15           €51,00

01:30           €59,50

01:45           €68,00

02:00           €76,50

02:15           €85,00

02:30           €93,50

02:45           €102,00

03:00           €110,50


Ik werk vrijwel alleen bij jou als klant thuis, dit is fijn, omdat je kindje in zijn eigen omgeving is en je alles bij de hand hebt. Ook hoef je niet te reizen met je kindje voor en na een toch al inspannend consult. Omdat reizen natuurlijk tijd en geld kost reken ik een reiskostenvergoeding van €0,35/km. 


Geldt bij jou voor de deur betaald parkeren? Ook deze kosten breng ik in rekening of je kunt in Rotterdam de bezoekerspas gebruiken. In verband met de vele materialen die ik meeneem is verder weg parkeren geen optie, tenzij het echt ‘om de hoek’ is.


Assortiment draagzakken

Hieronder zie je een overzicht van de draagzakken die ik in mijn bezit heb. Wil je aanvullend een draagzak passen die niet in deze lijst staat, neem dan even contact op. Dan doe ik mijn best dat je hem kunt passen.

Bij de draagzakken vermeld ik kledingmaten waarbij de drager past. Fabrikanten maken vaak gebruik van gewicht of leeftijd, echter zegt dit niet veel over het passen van de drager. Het gewicht is wel belangrijk niet te overschrijden voor de veiligheid.

Kijk voor de kledingmaat naar de broekmaat van je kindje, aangezien het vooral om de beenlengte gaat.

Het blijft een indicatie, aangezien het ene kindje in verhouding langere bovenbenen heeft dan het andere kindje, daarom passen we ook.

 

Tula is een bekend en populair merk met leuke printjes. De draagzakken zijn gemaakt van canvas, ze hebben een slaapkapje dat met drukknoopjes bevestigd wordt.

 

Free to Grow, een drager waarvan de breedte in 3 standen te verstellen is. De hoogte van het rugpand is ook verstelbaar. De schouderbanden zijn op 1 plaats te verstellen.

Hij past van maat 56 t/m maat 86/92

 

De Tula Standard en de Toddler hebben een vaste breedte en hoogte. De schouderbanden zijn op 2 plaatsen verstelbaar.

De Standard past van maat 74 tot maat 86-92 en de Toddler van maat 92 tot maat 104

 

Lenny Lamb dragers zijn gemaakt van draagdoekstof.

De LennyUp is in de breedte boven en onder en in de hoogte verstelbaar, de Toddler niet. De LennyUp gaat van maat 56 tot 80/86 , de UpGrade tot 92/98 en de Toddler van maat 86 tot 104

 

De wraptai wordt geknoopt, zowel de heupband als de schouderbanden bestaan uit brede draagdoekenstof, die je vastknoopt. Door de brede banden kunnen ze ook worden uitgespreid, waardoor je de druk op je schouders en heupen kunt spreiden. Ook kunnen ze uitgespreid worden over de billen van je peuter, waardoor je wat meer steun hebt of de drager wat verbreed kan worden. 

De babymaat past van maat 68/74 tot maat 86 en de peutermaat van 86 tot 104.

De kokadi Flip is gemaakt van draagdoekstof en in veel kleuren en printjes verkrijgbaar.

De drager is in de breedte traploos verstelbaar dmv klittenband. De schouderbanden zijn op 2 plaatsen verstelbaar. Opvallend bij deze drager is dat de schouderbanden vanaf de toddler maat zowel aan het rugpand als aan de heupband bevestigd kunnen worden. Bij de babymaat zitten ze aan de heupband vast.

 

Deze draagzak past vanaf maat 50 tot maat 80.

Van de Kokadi Flip is een toddler en toddler XL maat verkrijgbaar, ook is er een variant waarvan de schouderbanden geknoopt kunnen worden.

De Ruckeli is een drager gemaakt van canvas.

De drager is zowel in de hoogte als de breedte verstelbaar en heeft een geïntegreerd slaapkapje. De schouderbanden zijn op 1 plaats verstelbaar en lopen standaard gekruist over de rug, dit zorgt voor een goede gewichtsverdeling. Handig is dat je geen bandje tussen de schouderbanden hoeft vast te maken. Bij rugdragen worden de banden anders bevestigd, waardoor ze niet over de buik kruisen. 

 

Ik heb de Slim-variant, de ervaring is dat deze bij de meeste mensen het beste past, ook bij mensen die wat groter of zwaarder zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan heeft Ruckeli ook een Regular variant.

 

Deze draagzak past van maat 56 tot 86.

De Emeibaby is een drager waarbij de voordelen van een draagzak en een draagdoek worden gecombineerd. Het gedeelte waar het kindje in zit wordt op maat gemaakt door het aanspannen van de doek door ringen. Dit afstellen doe je aan het begin en later af en toe als je kindje groeit. je hoeft dit dus niet elke keer te doen.

De drager is hierdoor traploos verstelbaar, waardoor je altijd de juiste breedte hebt.

Als ouders kun je de schouderbanden op twee plekken verstellen.

De drager heeft een ingebouwd slaapkapje, dat in de drager kan worden opgeborgen.

 

De babymaat past van maat 50-92/98 (15 kg) en de peutermaat van 86/92 tot 110/116 (18 kg)

De Babylonia Flexia is gemaakt van katoen en in verschillende effen kleuren verkrijgbaar. De draagzak heeft 3 rug panelen die met een rits gewisseld kunnen worden. Alle panelen worden meegeleverd. Hierdoor is de draagzak te gebruiken van maat 50/56 t/m 104/110. De schouderbanden zijn op twee plekken verstelbaar en kunnen desgewenst gekruist worden.

De Manduca twist past vanaf maat 44/50 tot maat 74/80. De heupband is voorzien van een gesp en de schouderbanden worden geknoopt. Het rugpand is in hoogte en breedte verstelbaar.

De standaard Manduca is in de hoogte verstelbaar met behulp van een rits. Het slaapkapje zit aan de draagzak vast en kan er in opgeborgen worden. Deze draagzak past van maat 62/68 tot maat 86/92. Er is een losse verkleiner verkrijgbaar, waarmee hij past vanaf maat 56. Ook heb ik de Extend, waarmee de draagzak te verbreden is en deze past tot en met maat 104.De schouderbanden zijn op twee plekken verstelbaar en kunnen gekruist worden op de rug.

De Manduca Duo is een combinatie tussen en draagdoek en een draagzak. De banden lopen gekruist over de rug. Je kindje kan niet uit de doek vallen door een beveiliging aan de onderzijde. Deze draagzak past van maat 50/56 tot en met 86/92. De DUO is geoptimaliseerd voor buikdragen.

De Embrace is een zachte drager van rekbare stof, hierdoor zit de drager heel comfortabel. De drager past van maat 50/56 tot 80

 

De Ergobaby Adapt is een drager waarvan het rugpand in de breedte verstelbaar is. De schouderbanden zijn op 1 plek verstelbaar. Hij heeft een slaapkapje.

Deze draagzak past van maat 56 tot 86.

 

 

De Isara the One is een volledig gespen drager en is verstelbaar van maat 50 tot en met maat 110. Dit betekend dat je de drager vanaf de geboorte tot en met de peuterleeftijd kunt gebruiken. De schouderbanden zijn op 4 plekken verstelbaar. Het rugpand is zowel in de breedte als in de lengte te verstellen.

 

De Isara Quick is een half gespen drager met een heupband met gesp. Hij is eenvoudig verstelbaar en past van maat 50 tot en met maat 98. Daarna is de zit eventueel nog te verbreden door de schouderbanden uit te spreiden.

 

De Quick is er ook als full buckle, waarbij de schouderbanden onder de billen van de baby vast zitten. Net als de half buckle past deze vanaf maat 50 tot en met maat 98.

Zowel de hoptye als de bondolino zijn dragers waarbij de schouderbanden geknoopt worden. Bij de hoptye wordt de heupband ook geknoopt, terwijl deze bij de bondolino met klittenband sluit. 

Beide dragers zijn handig als ze met meer personen gebruikt worden, omdat ze niet versteld hoeven te worden.

 

Bij beide dragers is het rugpand in de hoogte en de breedte verstelbaar.

Hoppediz Nabaca is een draagzak die meegaat van baby tot peutertijd. Hij past van maat 50-104. De draagzak is verstelbaar voor het kindje door het gebruik van 3 verschillende rugpanelen. Er is keuze uit een regular en slimfit versie. De draagzak wordt geleverd met paneel S en M, het L paneel kan apart besteld worden.

 

De Hoppediz Primeo is een volledig gespen draagzak voor de allerkleinsten. Hij past vanaf maat 44/50-80.

De schouderbanden worden aan de heupband bevestigd achter de beentjes, waardoor deze drager een unieke pasvorm heeft. 

De Marsupi is een draagzak die volledig met klittenband sluit, hij is gemaakt van katoen. Het is een lichte, compacte draagzak die past van maat 50 tot maat 68/74. De draagzak is makkelijk door meerdere personen te gebruiken omdat er geen gespen worden gebruikt om af te stellen.

De Storchenwiege heeft een heupband met gesp (de Slimfit wordt geknoopt) en de schouderbanden worden geknoopt. De drager is verstelbaar in de breedte, zowel onderaan als bovenaan en de hoogte van het rugpand is ook verstelbaar. De draagzak past van maat 50/56 (3,5kg) tot maat 80/86 (15kg). Door de schouderbanden uit te spreiden kan het zitje nog wat verbreed worden.

HEMA babydrager, past vanaf maat 50/56 tot en met maat 80. Halfbuckle draagzak van zachte stof. 

Fidella Fusion babydrager is een drager geheel met gespen, geschikt voor baby’s met kledingmaat 56 t/m 74. Deze drager is mooi af te stellen voor kleine baby’s omdat het rugpand in hoogte en breedte verstelbaar is.

De minimonckey minisling is een heupdrager die met gespen werkt. Hij werkt daardoor snel en past ongeveer van maat 56 tot en met 80/86. Hij is gemaakt van mesh, daardoor luchtig en je kunt er eventueel mee het water in of onder de douche.

De Onbuhimo toddler past van maat 86, tot ongeveer maat 98. Een Onbuhimo heeft geen heupband, dit kan in sommige gevallen prettig zijn. Een nadeel is dat het gewicht dus geheel op de schouders komt.

Met een juiste afstelling en met je kindje op de juiste hoogte, kan het voor je gevoel kilo’s lichter dragen dan met een onjuiste afstelling. Dragen op de juiste wijze is dus een must met een onbu.
De Preschool drager van Lenny Lamb is ook gemaakt van draagdoekenstof, is goed verstelbaar in de hoogte en de breedte en heeft een zacht gevulde tailleband, dit laatste is uniek in deze maatvoering. Andere dragers hebben een stevig gevulde tailleband. De draagzak past ongeveer van maat 86-134.

Wompat toddler is een draagzak met soepel gevulde schouderbanden en heupband. Het rugpand is gemaakt uit draagdoekstof. Hij past met de maten 92-98. Er is een versmaller en verbreder verkrijgbaar, waarmee de draagzak 1 kledingmaat eerder gebruikt kan worden en 2 kledingmaten langer. De schouderbanden kunnen op 2 plekken versteld worden.

De Little Frog Toddler XL past van maat 104 tot maat 134. Het rugpand is in de hoogte en de breedte verstelbaar. De drager heeft comfortabele gevulde schouderbanden.

De Neko Switch Toddler is een verstelbare peuter- en kleuterdraagzak die past van maat 86 tot en met 128.

Hij is goed verstelbaar en de schouderbanden zijn wat korter in te stellen, waardoor hij ook geschikt is voor smallere en kleinere ouders.

De Easyfeel Extend plus past van maat 86 tot 134. De drager heeft een brede stevige heupband en dito schouderbanden.

Hij is goed verstelbaar, zowel de breedte als de hoogte van het rugpand.

De eerste drager van BabyBjorn die ergonomisch is, een grote verbetering t.o.v. voorgaande dragers van BabyBjorn. De drager is geheel gemaakt van mesh en heeft een soepel onverhard rugpand. De draagzak heeft geen slaapkapje. De schouderbanden zijn op 1 plaats verstelbaar en worden met gespen op het lijfje vastgemaakt. De draagzak past van maat 56 (3,5kg) tot maat 86 (20kg).

Bijzonderheid van deze drager is dat de ouder de drager helemaal om doet en daarna het kindje in de draagzak wordt gezet, in bepaalde gevallen kan dit handig zijn.