Pasconsult

Een draagzak is erg persoonlijk, net als een paar schoenen of een bh moet je echt passen om te weten welke het fijnste zit voor jou en je kindje. En wat voor de ene persoon een heerlijke drager is vindt de ander helemaal niet fijn zitten.

 

Ik heb een ruime collectie ergonomische draagzakken, je kunt bij mij passen en proberen welke voor jullie het fijnste is. Ook leer je dan direct de draagzak zo af te stellen dat deze het prettigste zit voor jou en je kindje en zorgen we dat je kindje in de juiste houding zit.

Pasconsult

Tijdens een pasconsult proberen we verschillende draagzakken met een pop. De draagzakken die je het fijnste vindt zitten passen we vervolgens met je kindje. 

 

De duur van een pasconsult is erg wisselend, gemiddeld ergens tussen de 1 en 2 uur. Het is erg afhankelijk van hoe lang je elke drager wilt proberen en of je alles wilt proberen en hoe snel duidelijk is welk type drager de voorkeur heeft.

Afstelconsult

Heb je al een draagzak, maar lukt het niet goed hem comfortabel af te stellen? Zit je kindje niet in de juiste houding?

Tijdens een afstelconsult help ik je op weg.

 

Een afstelconsult duur ca. 30 min. en kost €22,50. Eventuele uitloop a €7,50 per kwartier.

Op de rug brengen

Vindt je het op de rug brengen van je kindje een beetje spannend? Ik help je graag om dit op een veilige manier te doen. Natuurlijk oefenen we eerst met een pop, zodat je kindje niet mee hoeft te oefenen.

 

Een 'op de rug brengen' consult duurt ca. 30 min. en kost €22,50.

Eventuele uitloop a €7,50 per kwartier.


Assortiment draagzakken

Hieronder zie je een overzicht van de draagzakken die ik in mijn bezit heb. Wil je aanvullend een draagzak passen die niet in deze lijst staat, neem dan even contact op. Dan doe ik mijn best dat je hem kunt passen.

Bij de draagzakken vermeld ik kledingmaten waarbij de drager past. Fabrikanten maken vaak gebruik van gewicht of leeftijd, echter zegt dit niet veel over het passen van de drager. Het gewicht is wel belangrijk niet te overschrijden voor de veiligheid.

Kijk voor de kledingmaat naar de broekmaat van je kindje, aangezien het vooral om de beenlengte gaat.

Het blijft een indicatie, aangezien het ene kindje in verhouding langere bovenbenen heeft dan het andere kindje, daarom passen we ook.

 

Tula is een bekend en populair merk met leuke printjes. De draagzakken zijn gemaakt van canvas, ze hebben een slaapkapje dat met drukknoopjes bevestigd wordt.

 

Free to Grow, een drager waarvan de breedte in 3 standen te verstellen is. De hoogte van het rugpand is ook verstelbaar. De schouderbanden zijn op 1 plaats te verstellen.

Hij past van maat 56 t/m maat 86/92

 

De Tula Standard en de Toddler hebben een vaste breedte en hoogte. De schouderbanden zijn op 2 plaatsen verstelbaar.

De Standard past van maat 74 tot maat 86-92 en de Toddler van maat 92 tot maat 104

 

De Emeibaby is een drager waarbij de voordelen van een draagzak en een draagdoek worden gecombineerd. Het gedeelte waar het kindje in zit wordt op maat gemaakt door het aanspannen van de doek door ringen. Dit afstellen doe je aan het begin en later af en toe als je kindje groeit. je hoeft dit dus niet elke keer te doen.

De drager is hierdoor traploos verstelbaar, waardoor je altijd de juiste breedte hebt.

Als ouders kun je de schouderbanden op twee plekken verstellen.

De drager heeft een ingebouwd slaapkapje, dat in de drager kan worden opgeborgen.

 

De babymaat past van maat 50-92/98 (15 kg) en de peutermaat van 86/92 tot 110/116 (18 kg)

Lenny Lamb dragers zijn gemaakt van draagdoekstof en verkrijgbaar in vele kleuren en prints.

De LennyUp is in de breedte boven en onder en in de hoogte verstelbaar, de Toddler niet. Bij beide draagzakken kunnen de schouderbanden op twee plaatsen versteld worden. Ook hebben beide een slaapkapje dat vast zit aan de drager. De LennyUp gaat van maat 56 tot 80/86 en de Toddler van maat 86 tot 104

 

De wraptai wordt geknoopt, zowel de heupband als de schouderbanden bestaan uit brede draagdoekenstof, die je vastknoopt. Door de brede banden kunnen ze ook worden uitgespreid, waardoor je de druk op je schouders en heupen kunt spreiden. Ook kunnen ze uitgespreid worden over de billen van je peuter, waardoor je wat meer steun hebt of de drager wat verbreed kan worden. 

De babymaat past van maat 68/74 tot maat 86 en de peutermaat van 86 tot 104.

De kokadi Flip is gemaakt van draagdoekstof en in veel kleuren en printjes verkrijgbaar.

De drager is in de breedte traploos verstelbaar dmv klittenband. De schouderbanden zijn op 2 plaatsen verstelbaar. Opvallend bij deze drager is dat de schouderbanden vanaf de toddler maat zowel aan het rugpand als aan de heupband bevestigd kunnen worden. Bij de babymaat zitten ze aan de heupband vast.

 

Deze draagzak past vanaf maat 50 tot maat 80.

Van de Kokadi Flip is een toddler en toddler XL maat verkrijgbaar, ook is er een variant waarvan de schouderbanden geknoopt kunnen worden.

De Babylonia Flexia is gemaakt van katoen en in verschillende effen kleuren verkrijgbaar. De draagzak heeft 3 rug panelen die met een rits gewisseld kunnen worden. Alle panelen worden meegeleverd. Hierdoor is de draagzak te gebruiken van maat 50/56 t/m 104/110. De schouderbanden zijn op twee plekken verstelbaar en kunnen desgewenst gekruist worden.

De Ruckeli is een drager gemaakt van canvas, verkrijgbaar in verschillende kleuren en enkele printjes.

De drager is zowel in de hoogte als de breedte verstelbaar en heeft een geïntegreerd slaapkapje. De schouderbanden zijn op 1 plaats verstelbaar en lopen standaard gekruist over de rug, dit zorgt voor een goede gewichtsverdeling. Handig is dat je geen bandje tussen de schouderbanden hoeft vast te maken. Bij rugdragen worden de banden anders bevestigd, waardoor ze niet over de buik kruisen.  Een prettige draagzak die wat betreft ontwerp anders is dan standaard, maar juist daarom zeker de moeite waard is om mee te nemen tijdens een pasconsult.

 

Ik heb de Slim-variant, de ervaring is dat deze bij de meeste mensen het beste past, ook bij mensen die wat groter of zwaarder zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan heeft Ruckeli ook een Regular variant.

 

Deze draagzak past van maat 56 tot 86.

De standaard Manduca is in de hoogte verstelbaar met behulp van een rits. Het slaapkapje zit aan de draagzak vast en kan er in opgeborgen worden. Deze draagzak past van maat 62/68 tot maat 86/92. Er is een losse verkleiner verkrijgbaar, waarmee hij past vanaf maat 56. Ook heb ik de Extend, waarmee de draagzak te verbreden is en deze past tot en met maat 104.De schouderbanden zijn op twee plekken verstelbaar en kunnen gekruist worden op de rug.

De Manduca Duo is een combinatie tussen en draagdoek en een draagzak. De banden lopen gekruist over de rug. Je kindje kan niet uit de doek vallen door een beveiliging aan de onderzijde. Deze draagzak past van maat 50/56 tot en met 86/92. De DUO is geoptimaliseerd voor buikdragen.

Wompat toddler is een draagzak met soepel gevulde schouderbanden en heupband. Het rugpand is gemaakt uit draagdoekstof. Hij past met de maten 92-98. Er is een versmaller en verbreder verkrijgbaar, waarmee de draagzak 1 kledingmaat eerder gebruikt kan worden en 2 kledingmaten langer. De schouderbanden kunnen op 2 plekken versteld worden.

De Ergobaby is een drager waarvan het rugpand in de breedte verstelbaar is. De schouderbanden zijn op 1 plek verstelbaar. Hij heeft een slaapkapje.

Deze draagzak past van maat 56 tot 86.

Zowel de hoptye als de bondolino zijn dragers waarbij de schouderbanden geknoopt worden. Bij de hoptye wordt de heupband ook geknoopt, terwijl deze bij de bondolino met klittenband sluit. 

Beide dragers zijn handig als ze met meer personen gebruikt worden, omdat ze niet versteld hoeven te worden.

 

Bij beide dragers is het rugpand in de hoogte en de breedte verstelbaar.

Hoppediz Nabaca is een draagzak die meegaat van baby tot peutertijd. Hij past van maat 50-104. De draagzak is verstelbaar voor het kindje door het gebruik van 3 verschillende rugpanelen. Er is keuze uit een regular en slimfit versie. De draagzak wordt geleverd met paneel S en M, het L paneel kan apart besteld worden.

De Marsupi is een draagzak die volledig met klittenband sluit, hij is gemaakt van katoen. Het is een lichte, compacte draagzak die past van maat 50 tot maat 68/74. De draagzak is makkelijk door meerdere personen te gebruiken omdat er geen gespen worden gebruikt om af te stellen.

De Storchenwiege heeft een heupband met gesp (de Slimfit wordt geknoopt) en de schouderbanden worden geknoopt. De drager is verstelbaar in de breedte, zowel onderaan als bovenaan en de hoogte van het rugpand is ook verstelbaar. De draagzak past van maat 50/56 (3,5kg) tot maat 80/86 (15kg). Door de schouderbanden uit te spreiden kan het zitje nog wat verbreed worden.

De eerste drager van BabyBjorn die ergonomisch is, een grote verbetering t.o.v. voorgaande dragers van BabyBjorn. De drager is geheel gemaakt van mesh en heeft een soepel onverhard rugpand (LET OP, dit geldt alleen voor de One verkrijgbaar v.a. half februari 2018, de oudere versie van de One en alle andere dragers van BabyBjorn zijn niet ergonomisch). De drager is in de hoogte en de breedte verstelbaar. De draagzak heeft geen slaapkapje. De schouderbanden zijn op 1 plaats verstelbaar en worden met gespen op het lijfje vastgemaakt. De draagzak past van maat 56 (3,5kg) tot maat 86 (20kg).

Bijzonderheid van deze drager is dat de ouder de drager helemaal om doet en daarna het kindje in de draagzak wordt gezet, in bepaalde gevallen kan dit handig zijn.

Fidella Fusion babydrager is een drager geheel met gespen, geschikt voor baby’s met kledingmaat 56 t/m 74. Deze drager is mooi af te stellen voor kleine baby’s omdat het rugpand in hoogte en breedte verstelbaar is.

Deze Isara is verstelbaar van maat 50 tot en met maat 110. Dit betekend dat je de drager vanaf de geboorte tot en met de peuterleeftijd kunt gebruiken. De schouderbanden zijn op 4 plekken verstelbaar. Het rugpand is zowel in de breedte als in de lengte te verstellen.

De minimonckey minisling is een heupdrager die met gespen werkt. Hij werkt daardoor snel en past ongeveer van maat 56 tot en met 80/86. Hij is gemaakt van mesh, daardoor luchtig en je kunt er eventueel mee het water in of onder de douche.

De Easyfeel Extend plus past van maat 86 tot 134. De drager heeft een brede stevige heupband en dito schouderbanden.
Hij is goed verstelbaar, zowel de breedte als de hoogte van het rugpand.
De Little Frog Toddler XL past van maat 104 tot maat 134. Het rugpand is in de hoogte en de breedte verstelbaar.
De Onbuhimo toddler past van maat 86, tot ongeveer maat 98. Een Onbuhimo heeft geen heupband, dit kan in sommige gevallen prettig zijn. Een nadeel is dat het gewicht dus geheel op de schouders komt.
Met een juiste afstelling en met je kindje op de juiste hoogte, kan het voor je gevoel kilo’s lichter dragen dan met een onjuiste afstelling. Dragen op de juiste wijze is dus een must met een onbu.